
روستای قله زو مختصات جغرافیایی 59 درجه و54 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 56 دقیقه عرض شمالی در 18 کیلومتری شمال شرقی شهر کلات و 170 کیلومتری شمال مشهد قرار دارد. اکنون مسیر قله زو - کلات دارای جاده آسفالته می باشد. روستای قله زو از شمال به کشور ترکمنستان و مراتع روستا های نفطه و خلج ، از سمت جنوب به منطقه ته شوروی ، از غرب به مراتع و زمین های کشاورزی روستای سیرزار ، از شرق به روستای آقداش و مراتع و زمین های کشاورزی آن محدود میشود.
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان قله زو شه بال گنبد کبود و آدرس farzaderfani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
بیش فعالی در کودکان
بیش فعالی ( ADHD ) اختلال مزمنی است که میلیونها کودک به آن مبتلا بوده وگاهی تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا می کند. ADHD مجموعه ای از اختلالات شامل بی دقتی، بیش فعالی و عدم کنترل رفتار می باشد. کودکان مبتلا به ADHD اعتماد به نفس کمی دارند و در رابطه های دوستی و حضور در مدرسه مشکل دارند.گاهی علائم این بیماری با افزایش سن کاهش می یابد. با این حال افراد می توانند با یادگیری روشهای مختلف آنرا کنترل نمایند.درمان با تجویزدارو و مداخلات رفتاری صورت می گیرد. تشخیص زود هنگام در کنار درمان می تواند نتایج بسیار متفاوتی داشته باشد.
مطمئنأ تمامی شما نرم افزار مایکروسافت پاورپوینت را میشناسید. به وسیله پاورپوینت میتوانید اسلایدهایی از ناگفتنی های خود فراهم آورید، آن را تزئین کنید و در نهایت بر روی صفحه نمایش یا به کمک یک ویدیو پروژکتور بر روی پرده به نمایش درآورید.
محیط این نرم افزار بر عکس محیط MS Word جای گزافه گویی نیست، بلکه شما در آن رئوس مطالب را می گویید و شکلها و نمودارهای خود را در آن نمایش می دهید و در نهایت آنچه در ذهنتان می گذرد و در قالب بیان نمی گنجد را به تصویر میکشید. اسلایدهای حاصل در اصل پوستری از سخنان شما هستند. نکات کلیدی خاصی در پاورپوینت نهفته است که با دانستن آنها میتوانید به این بوم متحرک ، طراوت بیشتری ببخشید. در این ترفند قصد داریم به معرفی این نکات اساسی و کلیدی بپردازیم.
چکیده
فعالیتهای تربیتی از جمله فعالیتهای اساسی است که در حیات فردی و جمعی انسان، تاثیری انکارناپذیر دارد. این فعالیتها برای تحقق اهداف مورد نظر، تابع اصل یا اصولی است. مشخصکردن اصول تربیت از جمله اقدامات اساسی است که باید قبل از هر کاری انجام پذیرد.
در این نوشته پس از بررسی بخشی از تعاریف و بحثهای ارائه شده توسط صاحبنظران تربیت و کتابهای موجود درباره تربیت اسلامی، اصول تربیتی به عنوان “ریشه و بنیانهایی تعریف شده که در جریان تربیت لازمالاتباع بوده است و بسان دستورالعملی کلی، تمامی جریان تربیت را تحت سیطره و نفوذ خویش دارد” بهگونهای که در صورت تخطی از آنها، رسیدن جریان تربیت به هدف نهایی خودش دستخوش مخاطره میشود.
اصول تربیت از دیدگاه اسلام
پدیدآور: فرزاد عرفانی حسن زاده
چکیده
این مقاله، پس از تعریف اصل و بیان ضرورت آن در مباحث تعلیم و تربیت، به ویژگی های حاکم بر اصول تربیتی می پردازد، و سپس اصولی از قبیل: خدامحوری، تعبدمداری، متربی محوری، زندگی محوری، فردمحوری، عمل گرایی، اخلاق مداری، سعی محوری، اعتدال گرایی، محبت محوری، نظارت مداری، خوف و رجا، مرگ اندیشی، آخرت اندیشی و آرمان گرایی را مورد بررسی قرار می دهد و در پایان به دست آوردهای تربیتی این اصول می پردازد.
واژه های کلیدی: اصول تربیتی، تعلیم و تربیت اسلامی، اخلاق، فطرت، انسان شناسی.
مقدمه
وجود اصول و قواعد کلّی در مناسبات انسانی و مرجعیت آن برای تفسیر رفتارها آن چنان آشکار است که غالباً نیازی به بیان تشریحی آن وجود ندارد. بدیهی است که هیچ کنش و واکنش انسانی نمی تواند در خلأ و بدون ضابطه ای مشخص آغاز، و بی هدف پایان پذیرد. رفتارهای یکسان زیادی می توان یافت که خاستگاه واحدی ندارند؛ به منظور متفاوتی انجام می شوند و احتمالاً نتایج مختلفی نیز به بار می آورند.
عنوان مقاله :
نقش معلمان در تربیت فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی دانش آموزان
مؤلف: فرزاد عرفانی حسن زاده
دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد
زمستان 93
مقدمه :
تربیت به طور کلی با صنعت فرق دارد که از همین فرق ، انسان میتواند جهت تربیت را بشناسد . صنعت عبارت است از " ساختن " به معنی اینکه شیء یا اشیائی را تحت یک نوع پیراستنها و آراستنها قرار میدهند ، میان اشیاء و میان قوای اشیاء ارتباط برقرار میکنند ، قطع و وصلهایی صورت میگیرد در جهت مطلوب انسان و آنگاه این شیء میشود مصنوعی از مصنوعهای انسان . فرض کنید که از طلا یک حلقه انگشتر یا یک زیور دیگری میسازیم ، آن را شکل میدهیم یا به قول معروف پرداخت میکنیم ، وضع مخصوصی به آن میدهیم ، و میشود یک مصنوع برای ما . ولی تربیت عبارت است از پرورش دادن ، یعنی استعدادهای درونییی را که بالقوه در یک شیء موجود است به فعلیت در آوردن و پروردن .
و لهذا تربیت فقط در مورد جاندارها یعنی گیاه و حیوان و انسان صادق است و اگر در مورد غیر جاندار این کلمه را به کار ببریممجازا به کار بردهایم نه اینکه به مفهوم واقعی ، آن شیء را پرورش دادهایم . یعنی یک سنگ و یا یک فلز را نمیشود پرورش داد آنطور که یک
گیاه یا یک حیوان و یا یک انسان را پرورش میدهند . این پرورش دادنها به معنی شکوفا کردن استعدادهای درونی آن موجودها است که فقط در مورد موجودهای زنده صادق است . و از همین جا معلوم میشود که تربیت باید تابع و پیرو فطرت ، یعنی تابع و پیرو طبیعت و سرشت شیء باشد . اگر بنا باشد یک شیء شکوفا بشود باید کوشش کرد همان استعدادهایی که در آن هست بروز و ظهور بکند .
مقدمه :
تربیت به طور کلی با صنعت فرق دارد که از همین فرق ، انسان میتواند جهت تربیت را بشناسد . صنعت عبارت است از " ساختن " به معنی اینکه شیء یا اشیائی را تحت یک نوع پیراستنها و آراستنها قرار میدهند ، میان اشیاء و میان قوای اشیاء ارتباط برقرار میکنند ، قطع و وصلهایی صورت میگیرد در جهت مطلوب انسان و آنگاه این شیء میشود مصنوعی از مصنوعهای انسان . فرض کنید که از طلا یک حلقه انگشتر یا یک زیور دیگری میسازیم ، آن را شکل میدهیم یا به قول معروف پرداخت میکنیم ، وضع مخصوصی به آن میدهیم ، و میشود یک مصنوع برای ما . ولی تربیت عبارت است از پرورش دادن ، یعنی استعدادهای درونییی را که بالقوه در یک شیء موجود است به فعلیت در آوردن و پروردن .
مقدمه:
متاسفانه برداشت اکثر ما از اصلاح الگوی مصرف ،اصلاح نحوه مصرف مردم وعدم اسراف مصرف کننده است.این نحوه برداشتِ تک بعدی متاسفانه در ما رایج شده است. در بیانات مقام معظم رهبری در مشهد تکیه شد که اصلاح الگوی مصرف در واقع اصلاح یک چرخه است که از نحوه شناسایی منابع، استخراج تا بازیافت آن را در بر می گیرد. ما باید شیوه های خود را در نحوه شناسایی، استخراج، تولید، تبلیغ، توزیع، مصرف و بازیابی منابع مورد بازبینی جدی قرار دهیم. اگر دولتمردان با همكاري علماي اجتماعي چاره اي براي اين معضل اجتماعي ـ اقتصادي ـ فرهنگي نينديشند، جامعه ايران سريعاً اسير همان مسائل مصرف گرايي بيرويه غرب خواهد شد. كارهائي كه بايد صورت گيرد، نخست در زمينه فرهنگي است كه اعمال آموزشهاي جديد در اين زمينه مي تواند راه ساز باشد. دوم در زمينه كنترل هاي اقتصادي است بويژه براي بخش توليدي كه بايد كنترل هاي شديدي اعمال گردد. سوم، استفاده از اهرمهاي سياسي است كه در توزيع كالا و خدمات بايد به كار گرفته شود. در واقع برنامه ريزي در سه زاويه يك مثلث بايد صورت گيرد
چكيده :
اغلب اقدامپژوهي در رابطه با طرح ارزشيابي توصيفي يك فعاليت جمعي است كهصاحب نظران با هم كار ميكنند تا به هم در طراحي و انجام تحقيفاتشان در كلاس كمككنند بر طبق جان ايليوت اقدام پژوهي معلمان مربوط ميشود به مسائل عملي كه هر روزدر كلاس تجربه ميشود بيشتر از آنكه مربوط بشود به مسائل تئوري توسط محققان محض درچارچوب دانش معرفي ميگردد.
اقدام پژوهي به صاحب نظران كمكميكند كه نيازهايشان را بشناسند و در فرآيند توسعه آنها را تشخيص دهند و نتيجهتغييرات را خود طراحي و اجر كردهاند و ارزيابي كنند جنبه خود ارزيابي اقدام پژوهيمربوط به فلاسفهاي است كه در جنبش TOE و OBE درگير هستند ميشود
بیشتر کردن آگاهی دانشآموزان از خودشان به عنوان یادگیرندها توانایی در جهت موفقیت در امتحان است . این کار را با در دسترس قرار دادن تمام منابع درسی شروع کنیم . به بچهها یاد بدهیم که ابزارها ( لغتنامهها ماشین حساب ، وسایل کمک درسی
و ...) به همه تعلق دارد و باید در زمان لازم مصرف شوند .
چکیده
تمایل به بازی و سرگرمی در زندگی کودکان جایگاه ویژه ای دارد چرا که کودک منبع انرژی و حرکت است و اوقات بیشتری را در مقایسه یک فرد بزرگ سال دارد در نتیجه این منابع انرژی و اوقات آزاد باید به گونه ای ارضا شوند.
بازی دنیایی است به موازات دنیای واقعی و شخص با تخیل خود از طریق بازی به آن وارد می شود و در آن عزم خود را جزم می کند تا به مقصود و هدف نهایی مطلوب که در آن تعبیه شده دست یابد؛ بازی قدرت تخیل کودک را زیاد کرده و مهارت های جسمی و روحی وی را فزونی می دهد؛ بازی به او می آموزد چگونه رقابت کند، چگونه ضربات سخت را تحمل نماید، چگونه به افتخار و سربلندی برسد و چه وقت از علائق خود دست بکشد، اینها همه در اثنای دنیای غیر واقعی بازی آموخته می شود؛ روشن است که این آموخته ها زمینه ساز حضور فرد در اجتماع هستند و به فعالیت های فرد در اجتماعی که در آن نقش ایفا می کند یا قرار است به آن ملحق شود شکل می دهند.
بنیانگذاران رشته علوم تربیتی در ایران:
رشته علوم تربیتی در ایران در دهه۱۳۲۰ هجری شمسی توسط اساتیدی همچون دکتر محمد باقر هوشیار ، دکتر عیسی صدیق و دکتر اسدالله بیژن بنیان گذاری و تثبیت گردید:
دکتر عیسی صدیق:دکتر عیسی صدیق اعلم، در سال ۱۲۷۳ ش. در تهران متولد شد. پدرش میرزاعبدالله شاملو ملقب به صدیق التجار اصفهانی از نوادگان میرزا مهدی خان استرآبادی بود. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدارس ادب، کمالیه و دارالفنون فرا گرفت. در سال ۱۲۹۰ جزو اولین گروه از دانشجویان اعزامی به خارج در دورة بعد از مشروطیت بود که عازم فرانسه شد. در سال ۱۲۹۷ دورة دانشسرای ورسای را به پایان رساند و از دانشگاه پاریس دانشنامة ریاضیات گرفت. پس از چندی در انگلستان ضمن مطالعه و تدریس در دانشگاه کمبریج به عنوان دستیار پروفسور ادوارد براون مستشرق و ایرانشناس معروف و معاشرت با دانشمندان و فلاسفه غربی نظیر برتراند راسل، به تجربیات و آگاهیهای بیشتری دست یافت. عیسی صدیق در سال ۱۲۹۷ به ایران مراجعت کرد و به سمت بازرس مدارس منصوب شد. چندی نیز رئیس تعلیمات عالی،معلم مدرسة حقوق،دارلفنون و دارالمعلمین مرکزی و نمایندة ایران در مجمع بینالمللی آموزش و پرورش در ژنو بود. در سال ۱۳۰۹دکتر صدیق بنا به دعوت دانشگاه کلمبیا برای مطالعه و تحقیق به آمریکا رفت و موفق به اخذ درجة دکترا در رشته علوم تربیتی از دانشگاه مذکور شد. او برای اولین بار واژة دانشگاه را به جای دارالفنون به کار برد.